KANADA: Policija usmrtila 73-godišnjaka koji je odbio nositi masku u trgovini

Policajci u kanadskoj državi Ontario usmrtili su 73-godišnjaka koji je u trgovini odbio nositi masku, objavio je portal vice.com, prenoseći informacije “Jedinice za posebne istrage” (SIU), organizacije koja u Kanadi istražuje policijska ubojstva.

SIU je objavio kako je “čovjek u srijedu navodno napadao ljude u Val-mart trgovini” u Mindenu, oko dva sata od Toronta. “Čovjek je navodno odbio nositi zaštitnu masku, što je obavezno u zatvorenim prostorima da se spriječi širenje koronavirusa, pa su ga trgovci odbili uslužiti. Tada je navodno uslijedio napad”.

Pozvana je policija, koja je došla kada je čovjek odlazio automobilom. Pratili su ga i presreli pred njegovom kućom. Izbila je svađa prije nego što su policajci izvukli oružje. “Čovjek je ustrijeljen, prevezen u bolnicu, gdje je umro u srijedu ujutro”.

SIU je u izjavi kazao kako su “istražitelji na mjestu događaja pronašli poluautomatsku pušku i pištolj”, ali nisu precizirali kome je oružje pripadalo. Oružje policajaca je “osigurano”. Obdukcija je predviđena za petak.

Glasnogovornik policije kazao je za vice.news da ne može dati više detalja, jer istraga još traje.

Komentiraj