‘KAMION SMRTI’: Policija uhitila muškarca i ženu iz Engleske

Britanska policija uhitila je dvije osobe osumnjičene zbog povezanosti s ubojstvima 39 osoba koje su pronađene mrtve u kamionu hladnjači u Essexu, javlja BBC.

Uhićeni su muškarac i žena, oboje 38-godišnjaci, iz Warringtona. Također ih se sumnja za krijumčarenje. Britanski mediji objavili su da se radi o bračnom paru Joanni i Thomasu Maheru, koji su bili bivši vlasnici kamiona. Oni, pak, tvrde da su kamion prodali prije više od godinu dana.

U kamionu su pronađena tijela 31 muškarca i osam žena, a policija iz Essexa objavila je kako sumnjaju da se radi o državljanima Kine. Policija i dalje ispituje vozača kamiona, Mo Robinsona, koji je osumnjičen za ubojstva.

Ranije danas je Belgija pak objavila kako su osam žena i 31 muškarac bili zaključani u kamionu na temperaturama koje su padale i do -25 stupnjeva Celzijevih najmanje deset sati nakon što je kamion stigao u luku Zeebrugge.

Danas su se oglasili i iz Kine i pozvali Britaniju da oštro kazni one koji su umiješani u smrt 39 ljudi. Državne novine kažu da bi Britanija trebala snositi dio odgovornosti za taj slučaj.

Glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying izjavila je da britanska policija i dalje vrši provjere te da trenutačno ne može sa sigurnošću potvrditi nacionalnost preminulih.

“Nadamo se da će britanska strana što je prije moguće potvrditi identitet žrtava, otkriti što se dogodilo i oštro kazniti kriminalce umiješane u taj slučaj”, kazala je na brifingu za novinare.

Komentiraj