KALINIĆ “Zagreb je siguran grad, ovo je bio izolirani slučaj”

Filip Kos/PIXSELL

Pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za upravljanje u kriznim situacijama Pavle Kalinić jutros je za N1 komentirao stanje u zgrebačkom naselju Vukomerec nakon prošlotjedne pucnjave.

Upitan je li na prosvjedu sudjelovao u fizičkom obračunu, Kalinić kaže da nije. “Osoba koja je pokušala pljunuti gradonačelnika imala je i kamen u ruci, ja sam je zaustavio i ona se na kraju maknula i to je to. Da oni koji su zaduženi za to to odradili, taj čovjek ne bi došao do mene”, ističe.

Kalinić naglašava kako problem tih obitelji u Vukomercu postoji već duže vrijeme. “Ljudi koji su tamo bili rekli su da ovi što su divljali uopće nisu bili iz tog kvarta, što je policija također trebala pokriti. Najvažnije je da su djeca krenula u školu, da stvar funkcionira. Činjenica je da se to treba u svakom slučaju spriječiti, svaka škola treba imati ogradu oko sebe. Jako je važno, a to bi ravnatelji i nastavnici trebali riješiti, da imaju jednom u polugodištu vježbu u školi ako se nedajbože dogodi potres ili požar, jako je važno da djeca znaju kako se ponašati i kako izaći iz škole”, govori.

Dodao je kako bi policijske uprave svakog grada trebale više surađivati sa strukturama, te izrazio zadovoljstvo što niti jedno dijete u Vukomercu nije ozlijeđeno. Naglasio je i kako je grad siguran, te da se ovdje radilo o izoliranom slučaju.

Komentiraj