Nikola Kalinić u ponedjeljak je predstavljen u Madridu kao novi napadač Atletica, koji će Milanu platiti 15 milijuna eura u četiri rate tijekom iduće tri sezone u kojima će Kalinić igrati za madridski klub.

“Dati ću sve od sebe za ovaj klub kako bi zajedno ispunili ciljeve. Odigrao sam pola sata u prijateljskoj utakmici s Interom, ali to je tek početak i trebam vremena za prilagodbu”, rekao je Kalinić na predstavljanju.

U napadu će mu konkurenciju činiti Diego Costa i Antoine Griezmann, a Kalinić kaže da su njih dvojica možda i najbolji napadači u Europu. “Čeka nas dosta utakmica i bit će mjesta za svakoga, ali njih dvojicu iznimno poštujem”, rekao je.

Novinari nisu mogli propustiti Kalinića pitati o njegovom odlasku iz hrvatske reprezentacije tijekom Svjetskog prvenestva u Rusiji, na kojem su ‘Vatreni’ osvojili srebro. “Što je bilo u reprezentaciji, bilo je. To nema veze s mojim trenerom, nego s izbornikom reprezentacije koji nije računao na mene na SP-u. Nisam htio primiti medalju jer nisam igrao u Rusiji i pomogao Hrvatskoj u tom velikom uspjehu. Čekaju me novi izazovi s Atleticom, a to je prošlost”, istaknuo je.

Komentiraj