Hannah Peters/Getty Images

KAKVA ‘FINA’ OBITELJ I Kyrgiosov brat izvrijeđao Donnu Vekić

Samo dan nakon što je 20-godišnji austalski teniač Nick Kyrgios usred meča sa Stanislasom Wawrinkom do maksimuma isprovocirao švicarskog tenisača neprimjerenim izjavama, njegov ga je stariji brat, Christos možda čak i nadmašio.

Nick Kyrgios je u 2. kolu ATP turnira u Montrealu Wawrinki dobacio: “Kokkainakis ti je ‘prasnuo’ curu. Žao mi je što ti to moram reći”. Dotakao se tako Kyrgios hrvatske tenisačice Donne Vekić, koju se već mjesecima dovodi u vezu sa Švicarcem. Javnost je ostala šokirana, a Wawrinka je s razlogom poludio.

 

  • ATP je još jučer Kyrgiosu ‘zalijepio’ maksimalnu kaznu od deset tisuća dolara, a otvorena je i službena istraga, kojom bi mogao biti dodatno kažnjen. U obitelji Kyrgios, očito, Nick nije jedini provokator. Njegov brat Christos gostovao je u petak u australskoj radijskoj emisiji iz koje je naposlijetku i izbačen zbog uvredljivih komentara.

 

“Donna očito voli ‘Kokka'”, rekao je stariji Kyrgios nakon čega je zbog jasnog impliciranja na muški spolni organ izbačen iz emisije. Ali, to nije zaustavilo Christosa, koji je jednostavno promijenio medij. Ono što je imao za reći ‘ponudio’ je na Facebooku.

“Bio sam na radijskoj emisiji. Rekao sam da Donna očito voli ‘kokk’, a oni su prekinuli intervju i kazali mi da je to ‘najgore što je itko izrekao u eteru ikad”, napisao je Christos, a sukob između njegovog brata i Wawrinke, prema njegovim riječima, seže još od ranije, kada je Wawrinka Kyrgiosa optužio da lažira ozljedu.

“Ta pič…. ima sreće da nisam bio tamo. Inače bi morao otkazati sljedećih nekoliko turnira. Digao je ruku na Nicka, zgrabio ga i rekao mu hrpu uvreda. Studirao sam pravo i to se zove zlostavljanje. Ima sreće što nećemo podići tužbu”, dodao je.

“Ovo je ponižavajuće za Donnu i mislim da ovo neće ohrabriti žene da se počnu baviti tenisom. Pogotovo juniorke, ako će se morati nositi s ovakvim stvarima”, poručila je teniska legenda Judy Dalton i dodala kako bi se Kyrgiosu trebao zabraniti nastup na US Openu i u Davis Cupu.

Komentiraj