Marko Mrkonjic/PIXSELL

KAKO SU DOŠLI DO INFORMACIJE O TERMINU? Vesna Bosanac: “I meni smetaju molitelji pred bolnicom”

Inicijativa fundamentalnih katolika “40 dana za život” u ponedjeljak je na Facebook profilu objavila status u kojem pozivaju sve spremne na molitvu da dođu ispred bolnice u Vukovaru moliti za ženu koja dolazi na pobačaj.

“Najavljen je dolazak trudnice iz obližnjeg mjesta na pobačaj u vukovarsku bolnicu. Molimo sve molitelje da nam se pridruže u što većem broju sutra ispred vukovarske bolnice kako bismo ju dočekali kao kraljevnu i pokazali koliko je vrijedna i kako smo spremni učiniti sve da joj pomognemo izabrati život!

Neka se iz našeg srca izlijeva ljubav, mir, opraštanje, prihvaćanje, blagost i nježnost. A Bog je taj koji čini sve u svima.

ISUSE, MARIJO I JOSIPE JA VAS LJUBIM I MOLIM”, napisali su u objavi. Nije poznato kako su došli do informacije o terminu u bolnici.

Vršiteljica dužnosti ravnateljice Opće bolnice Vukovar Vesna Bosanac za N1 televiziju rekla je kako je zadužila službe da provjere je li moguće da je informacija došla iz kruga bolnice. “a mislim da je nemoguće da je netko od osoblja odao informacije za tako osjetljive stvari. Ne znam tko je to mogao reći. Službeni stav bolnice je da ustanova u potpunosti štiti prava pacijenata te da informacije vezane za te i druge stvari ne idu van iz te bolnice”, kazala je Bosanac dodajući kako i njoj osovno smetaju molitelji ispred bolnice.

“Naravno da mi smeta. Ne znam ni što oni rade, niti za što se bore. Da, osobno mi smeta, a pogotovo zato što mislim da je sve u bolnici, što se tiče zdravlja i života ljudi, potpuno njihova osobna stvar”, poručuje Bosanac napominjući kako ta udruga nije u krigu bolnice, nego na ulici. “Oni se nalaze na javnoj površini koja je u nadležnosti Grada. Jedino postoji mogućnost da Grad djeluje po tom pitanju”.

Komentiraj