NACIONAL OTKRIVA MANIPULACIJE I PROPAGANDU kojima bivši šef HDZ-a i aktualni zamjenik predsjednika iste stranke u panici zamjenama teza pokušavaju stvoriti dojam da su žrtve koje proganja sigurnosni sustav kojim manipulira premijer Plenković

Oni mogu imati na raspolaganju sve vojske ovoga svijeta, mogu posjedovati sva materijalna sredstva, mogu imati sav tisak, sve radiopostaje i sva kina. Jednu stvar ipak ne mogu posjedovati – da ovladaju srcima i dušama ljudi.” Riječi su to kardinala Alojzija Stepinca koje je u svojoj objavi na Facebooku prošle subote citirao potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić. Inspiraciju za Stepinca Brkić je pronašao na misi u Trilju, gdje je sudjelovao u proslavi blagdana sv. Mihovila, zaštitnika grada.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakPLENKOVIĆ ‘Ova situacija nije ugodna za zamjenika predsjednika HDZ-a’
Sljedeći članakOdržana sjednica Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.