Spielberg odustao od najiščekivanijeg filma godine i predao ga Bradleyu Cooperu

Steven Spielberg posljednjih je godina mnogo vremena potrošio razmišljajući o slavnom kompozitoru Leonardu Bernsteinu te je ekranizirao njegov mjuzikl “West Side Story”. Prije toga, Spielberg je planirao režirati biografski film o Leonardu Bernsteinu pod nazivom „Maestro”. Međutim, režija tog filma na kraju je pripala Bradleyu Cooperu koji je taj film napravio za Netflix na čijem će se programu film naći ove godine. Gostujući u emisiji “The Late Show with Stephen Colbert” Cooper je ispričao kako ga je, zaporavo, Spielberg angažirao za režiju tog filma.

Prema prvotnoj ideji, Spielberg je želio da Bradley Cooper u njegovom filmu glumi Bernsteina. No, Cooper je, po završetku snimanja filma „Zvijezda je rođena“, bio zainteresiran samo za režiju filma. „Zvijezda je rođena“ bio je Cooperov redateljski debi te je pozvao Spielberga da pogleda prvu verziju tog filma nadajući se da će nakon toga dobiti priliku režirati film „Maestro“.

„Nikada to neću zaboraviti. Došao je kako bi mu prikazao film ‘Zvijezda je rođena’, sjeo je u prve redove iako je platno ogromno“, ispričao je Cooper. U jednom trenutku Spielberg se ustao na što je Cooper pomislio ‘Nije valjda da sada ide u WC?. Ako ide u WC u ovom trenutku filma onda sam gotov’. Cooper kaže kako je spustio glavu dok mu je Spielberg prilazio i u tom trenutku Spielberg mu se približio i rekao ‘Jeb… ćeš režirati Maestra’“.

Cooper cijelog života obožava klasičnu glazbu, kao dijete je želio postati dirigent. Kao klinac je provodio sate i sate vježbajući za dirigenta. Kada je dobio odobrenje od Spielberga, napisao je scenarij za film „Maestro“ zajedno sa  Joshom Singerom. Cooper će i glumiti Leonarda Bernsteina a pored njega u filmu će glumiti Jeremy Strong i Carrie Mulligan.

Komentiraj