Kako je Rade Šerbedžija započeo autobiografiju ‘Do posljednjeg daha’

Filmski, televizijski i kazališni glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija rođen je 27. srpnja 1946. godine. Danas slavi 75. rođendan. Opisom  dramatičnog događaja dok je bio sasvim mali započeo je svoju autobiografiju ‘Do posljednjeg daha’:

“Majka mi je pričala da sam imao dvije godine kad me je ostavila samoga u stanu da samo na par minuta istrči do tržnice, koja se nalazila točno ispod prozora naše visoke kuće, tada najvišeg zdanja u centru maloga kordunskog gradića Slunj. Dok je kupovala neko voće i svježe salate, odjednom me je ugledala na prozoru našega stana, koji se nalazio na trećem katu.

Pričala je kako su joj se noge oduzele i kako ni sama nije znala kako se popela do trećega kata, te kako je tiho, najtiše, otključala vrata, polako mi se prikrala s leđa pazeći da je ne opazim i da nečim ne šušne, da me slučajno ne preplaši, a onda me snažno zgrabila i, tako me čvrsto držeći, bacila se na pod našega maloga stana i dugo tamo sklupčana drhteći jecala i ljubila me do iznemoglosti.”

Komentiraj