Kako je Matt Damon odbio ulogu u “Avataru” i izgubio 250 milijuna dolara

Matt Damon otkrio je u intervjuu za magazin GQ kako je prije deset godina odbio glavnu ulogu u filmu „Avatar“ i time izgubio 250 milijuna dolara.

Osvajač Oscara objasnio je kako mu je James Cameron, redatelj filma „Avatar“, ponudio ulogu Jakea Sullyja za koju bi dobio 10 posto od zarade filma. Film „Avatar“ zaradio je 2,79 milijardi dolara na svjetskim kino blagajnama i sve donedavno bio je film s najvećom kino zaradom ikada. Ove godine na toj listi pretekao ga je film „Osvetnici: Završnica“. Kako je proračun filma „Avatar“, koji treba odbiti od ukupne zarade,  iznosio 237 milijuna dolara, znači da bi 10 posto namijenjenih Mattu Damonu iznosilo oko 250 milijuna dolara.

„Jim Cameron ponudio mi je ulogu u filmu ‘Avatar’. Rekao mi je ‘Slušaj, ne trebam nikog posebnog za tu ulogu. Ne trebam poznatog glumca. Ako ne prihvatiš moju ponudu, naći ću nekog nepoznatog glumca jer ti filmu i nisi nužan. Ali ako prihvatiš, dat ću ti deset posto“, izjavio je Matt Damon za magazin GQ.

Damon je odbio ulogu jer mu se vrijeme snimanja filma preklapalo sa snimanjem filma „Bourneov ultimatum“, pa je Cameron ulogu Jakea Sullyja dodijelio tada nepoznatom australskom glumcu Samu Worthingtonu.

„Odbio sam najveći honorar koji je neki glumac ikada odbio“, zaključio je Matt Damon dodavši kako mu je više od novaca žao što nije radio s Jamesom Cameronom, redateljem filmova „Terminator“, „Aliens“ i „Titanic“. Inače, Sam Worthington ponovit će ulogu Jakea Sullyja u nastavku filma „Avatar“ čija se premijera očekuje u prosincu 2021. godine.

Komentiraj