Kako je Dinamo Blažičku isplatio 50 tisuća kuna

Dinamo je s tvrtkom BLU produkcija u svibnju 2015. godine sklopio ugovor o poslovnoj suradnji vezano uz projekt knjige “Dinamo, povijest i zlatnih 10 godina” vrijedan 50.000 kuna. Ugovor je u ime Plavih potpisao tadašnji direktor Tomislav Svetina dok je BLU produkciju zastupao direktor i suvlasnik tvrtke Ivan Blažičko.

Radi se o djelu autora Miroslava Tomaševića u kojoj se s posebnim naglaskom obrađuje razdoblje od deset uzastopnih naslova prvaka, a koje je započelo nakon Dinamovog igranja Lige za ostanak 2005. godine. Navedeno razdoblje će kasnijim presudama biti obilježeno i kao vrijeme izvlačenja novca iz klupske blagajne od strane Zdravka Mamića i njegovih suradnika.

Blažičkova uloga u projektu je bila priprema i obrada tekstova, prikupljanje arhivske građe, razgovori s igračima, korektura tekstova i dogovor s izdavačem Školskom knjigom. Knjiga je na Maksimiru predstavljena u prosincu 2015. godine uoči skupštine kluba na kojoj nije smio sudjelovati Zdravko Mamić obzirom da je nedugo prije uz jamčevinu pušten iz pritvora, ali uz zabranu obnašanja funkcije izvršnog predsjednika i kontaktiranja svjedoka. Tom prigodom je prikazan i dokumentarni film Ivana Blažička “Dinamovih 10”.

Tvrtku BLU produkcija d.o.o. su 2004. godine osnovali Ivan Blažičko i Željka Janjanin, koja od rujna 2016. prestaje biti član društva. Tvrtka je bila aktivna do rujna 2017. godine, a potom se pripaja VOX-Nogometu.

VOX-Nogomet je u 90% vlasništvu Ivana Blažička, a od sezone 2016./17. je nakladnik HNTV-a i partner HNS kad su u pitanju TV prava za HNL. Zahvaljujući tome tvrtka od svog osnutka posluje s dobiti te profitira više od bilo kojeg prvoligaša.

Pročitajte još:

>> Od TV prava za HNL najviše zarađuje tvrtka Ivana Blažička

>> Za dokumentarni serijal “Junaci našeg doba” Blažičko dobio 1,5 milijuna kuna

Komentiraj