Kako je Dalić “oživio” posrnule trupe?

hina

Na SP u Rusiju izbornik Zlatko Dalić doveo je momčad koja jednostavno ne može izgubiti utakmicu. Hrvatska je u finalu svjetskog prvenstva

U polufinalu SP-a Hrvatska je na utakmicu kasnila sat vremena, a onda je pregazila Engleze. Činilo se kao da su nestali s terena u drugom poluvremenu, no zapravo se Hrvatska pojavila na utakmici. Kada je Ivan Perišić izjednačio, i način na koji je to napravio, bio je okidač da Hrvatska okrene još jednu veliku utakmicu. Gol Marija Mandžukića Englezima u produžetku, kao i onaj šprint Luke Modrića u 116. minuti protiv Rusije, govore kako i zašto pobjeđuje Dalićeva momčad, piše Index.

Dalić je kraj dočekao ležeći na travnjaku Lužnjikija sa svojim igračima, pod zvučnim zidom od deset tisuća hrvatskih navijača.

Hrvatska je ušla u finale svjetskog prvenstva, a prve reakcije izbornika bile su vrlo smirene. Zahvalio je igračima i navijačima, i najavio borbu do kraja.

No, kako je Hrvatska okrenula ovu utakmicu?

“Rekao sam igračima da smo bolji i da ne smijemo gubiti glavu. Rekao sam im da ćemo pobijediti, ali da moramo spustiti loptu na zemlju. Nema ništa od dugih lopti i napucavanja, kada bi nam dignuli loptu u zrak, odmah bismo bili u problemu. U drugom produžetku sam razmišljao što ako budu penali, tješio sam se, treća sreća, možda prođemo. Momci su dali maksimum, puno je bolesnih i ozlijeđenih, vidjet ćemo što će biti sutra. Znam da je u Hrvatskoj ludnica, drago mi je. Kult reprezentacije se izgubio, bilo je puno negativnosti, ali ljudi su se vratili reprezentaciji. Moramo biti zajedno. Kako god završi finale, ovi dečki su junaci”, piše Index.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]