Kako je Bačić znao da je odluka Povjerenstva ukinuta? “Rekla mi je Martina Dalić”

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u četvrtak je novinarima u Saboru rekao kako na jučerašnjoj sjednici nije imao želju napadati predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Natašu Novaković.

Upitan kako je već saznao da je poništena odluka Povjerenstva o sukobu interesa Martine Dalić, jer se mora najprije odlučiti o izuzeću Nataše Novaković, Bačić je odgovorio: “Pa rekla mi je Martina Dalić. To nije sporno kako je Upravni sud to znao”, rekao je Bačić, čije riječi prenosi N1.

Upravni sud u Zagrebu, podsjetimo, poništio je odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od prosinca 2018. godine kojom se utvrdilo da se bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić pri angažiranju takozvane skupine Borg ogriješila o odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Bačić je danas istaknuo da Novaković nije postavljena na mjesto predsjednice Povjerenstva kako bi odlučivala u korist dužnosnika i zastupnika HDZ-a, nego da radi po zakonu. Objasnio je da je Novaković dobila povjerenje Sabora i HDZ-a jer je ispunila sve dužnosti da taj posao obavlja. “Ali, to ne znači da kao zastupnik HDZ-a i zastupnik u Saboru moram i trebam prešutjeti nešto što mislim da je trebala napraviti, a ja držim da kad postoji zahtjev za izuzećem u nekom predmetu nije na vama da kažete, nego da priupitate tijelo koje zakonom trebate priupitati jeste li ili niste u sukobu interesa”, rekao je Bačić.

Istaknuo je kako HDZ neće i ne želi utjecati na rad Povjerenstva. “Odbijam bilo kakve insinuacije na to, ali ne može nam nitko uzeti pravo da u Saboru na izvješću o radu Povjerenstva kažemo što o tome mislimo”, zaključio je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

Komentiraj