KAKAV HIT Tony Blair se na Kosovu susreo s pet muškaraca koji se po njemu zovu – Tonibler

Autor:

Tony Blair i Albin Kurti

AFP / AFP / Profimedia

Tonibler, Tonibler, Tonibler, Tonibler i Tonibler su petorica muškaraca s Kosova s kojima se u ponedjeljak susreo bivši britanski premijer

Tony Blair, bivši britanski premjer, u ponedjeljak se na Kosovu susreo s kosovskom predsjednicom Vojse Osmani gdje je obilježio 25 godina od završetka kosovskog rata sa Srbijom.

Dočekala su ga djeca i petorica muškaraca koja po njemu nose ime Tonibler.

 

Dobili ime po bivšem britanskom premijeru jer je pomogao Kosovu

Naime, muškarci su ime dobili po bivšem britanskom premijeru zbog njegove velike uloge u oslobađanju Kosova. Blair je u tijekom rata pomogao organizirati međunarodnu koaliciju za pokretanje zračnih napada kako bi prisilio jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića da okonča svoju vojnu kampanju.

Zbog svojih zalaganja Blair na Kosovu nosi status heroja te će u srijedu na Bulevaru Blair u gradu Ferizaju biti otkriven kip njegova lika napravljen u njegovu čast.

Još 2010. godine se Blair na Kosovu susreo s devet dječaka koji su također dobili ime po njemu, prenose 24sata.

“Susret s kosovskim izbjeglicama u kampovima u blizini Skoplja, slušanje njihovih srceparajućih priča o raseljenosti i okrutnosti, njihova licima koja očajnički traže pomoć. Pomogli smo i nikada nisam požalio”, poručio je Blair, javlja Politico

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.