Jurica Galoic/PIXSELL

KAJTAZI “Očekivao sam ispriku Plenkovića, a ne Culeja jer on nije takva osoba”

Saborski zastupnik nacionalnih manjina Veljko Kajtazi gostovao je večeras u Dnevniku N1 televizije, gdje je kazao da je šokiran uvredama HDZ-ovog Steve Culeja na Facebooku. Kaž da od kolege nije očekivao takve izjave. “Isto tako s Culejem nisam imao najbolje odnose, ali nisam imao ni loše odnose. Nisam to očekivao jer sve što je htio reći u Saboru mogao mi je reći”, rekao je Kajtazi.

Dodao je kako očekuje ispriku od kluba i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. “Meni nije jasno da su u godinu dana HDZ i on imali priliku pomoći Romima, a ništa nisu učinili. Kad je u pitanju bacanje bombe nemam ja šta istraživati jer tu je MUP”, kaže. Plenković je osudio izjave Culeja, a Kajtazi kaže da je očekivao ispriku predsjednika HDZ-a jer je s njim imao dobar kontakt. “Očekivao sam da će me nazvati i osuditi svog kolegu no to nije učinio. Ne očekujem ispriku od Culeja jer mislim da on nije takva osoba.”

“Iznenađuje me da Culej ima simpatizere koji ga podržavaju. Ja vjerujem da to nije mišljenje cijelog naroda. Romi su bili i branitelji u Domovinskom ratu i to u većem broju”, napominje Kajtazi, koji je pozvao saborske kolege da oside ovaj čin. “Očekujem i da nevladine organizacije neće dozvoliti ovakav govor mržnje koje Culej cijelo vrijeme širi.”

Na pitanje koliko je zadovoljan suradnjom s tehničkom Vladom, kaže da nisu učinili ama baš ništa. “Vlada nije imala ni jednom rečenicom u programu nacionalne manjine. Izdvojena sredstva su bila smanjena. Nije napravljen nikakav iskorak”, poručuje.

Komentiraj