Davor Puklavec/PIXSELL

“Kajkavci u Lisinskom” 3. ožujka u KD “Vatroslava Lisinskog”

Izložbeno-promotivni, turističko-gospodarski i kulturološki susret “Kajkavci u Lisinskom” održat će se po treći puta u Koncertnoj dvorani “Vatroslava Lisinskog” u nedjelju, 3. ožujka, od 14 do 22 sata, najavili su u petak na konferenciji za novinare predstavnici organizatora – Radija Kaj te pet kajkavskih županija i Grada Zagreba.

Na tom izložbeno-promotivnom projektu će Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Varaždinska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb predstaviti značaj, zanimljivosti, snagu i ponudu tog dijela kontinentalne Hrvatske. Posjetiteljima će predstaviti svoje turističko-gospodarske i kulturne posebnosti.

U predvorju Lisinskog, od 14 do 19 sati, održat će se izložbeno-prodajni sajam na kojemu će svoju ponudu predstaviti turističke zajednice, toplice, zdravstveni turizam, ciklo turizam, vinari, pčelari.

Bit će tu između ostaloga i najbolji “babičini” kolači, zagorski štrukli, zelje, bučino ulje, vino…, a najmlađi posjetitelji moći će se igrati s tradicijskim drvenim igračkama koje je zaštitio UNESCO. Nastupit će pjevači solisti i skupine, tamburaški sastavi, folklorne skupine. Bit će organizirani i razgovori s izlagačima i zanimljivim posjetiteljima, predstavljanje turističkih manifestacija te animacije posjetitelja, nagradne igre i slično.

Navečer, u 18,55 sati, u velikoj dvorani Lisinskog, će nakon pozdravnih govora organizatora – direktora Radija Kaj Drage Gradečaka, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te župana Darka Korena, Matije Posavca, Radimira Čačića, Stjepana Kožića i Željka Kolara, biti održan koncert na kojem će nastupiti istaknuti solisti i skupine.

O svojoj ponudi i o susretu “Kajkavci u Lisinskom” na konferenciji za novinare govorili su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, župan krapinsko-zagorski Željko Kolar, zamjenici župana Zagrebačke, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije Nadica Žužak, Sandra Herman, Darko Sobota i Robert Vugrin.

Taj veliki projekt predstavio je i direktor organizatora Radija Kaj Drago Gradečak, a istaknuti međimurski glazbenik Mirko Švenda Žiga izveo je skladbe “Kajkavci” i “Zlati cvet”.

Komentiraj