KADROVIRANJE Bulj u Saboru o snimci koju je objavio Nacional

O u novom broju Nacionala objavljenom tekstu o skandaloznom audiozapisu razgovora istaknutih dalmatinskih HDZ-ovaca koji na snimci, koja se u cijelosti može poslušati na portalu Nacionala,  objašnjavaju kako je lokalna vrhuška njihove stranke, šef županijskog HDZ-a Ante Sanader i župan Blaženko Boban, imala  presudan utjecaj na izbor ravnatelja Doma zdravlja Splitsko –dalmatinske županije, saborski zastupnik Mosta Miro Bulj govorio je u srijedu u Saboru.

Svoju raspravu o Izmjenama i dopunama Zakona o ustanovama Bulj je započeo upravo citirajući Nacional pri čemu je posebno istaknuo glavnog aktera sa snimke, Ivana Nasića, nekadašnjeg predsjednika Upravnog vijeća dalmatinskog Doma zdravlja. Nasić, također član HDZ-a,  je, naime, i premijera Plenkovića, obavijestio  o pritiscima lokalnih čelnika HDZ-a da se za ravnatelja izabere njihov čovjek, unatoč njegovu i protivljenju drugih članova Upravnog vijeća takvom izboru.

Nasićeva rečenica  „U nas premijer određuje tko će biti portir, zašto se sada ne bi upleo u ovu stvar?“  Bulju je poslužila kao ogledni primjer političkog kadroviranja i zapošljavanja, kako  u dalmatinskom zdravstvu koje grca u problemima, tako i u drugim županijskim ustanovama poput škola, ali i  drugdje u Hrvatskoj gdje je na djelu pogubno političko kadroviranje u režiji HDZ-a.

EKSKLUZIVNA SNIMKA: “U nas premijer bira i portira, nek’ se uplete”

U istoj raspravi i Bulj, a potom i Nikola Grmoja, dotakli su se i aktualnog slučaja Aluminija navodeći kako je i ondje bilo prisutno političko kadroviranje, a sada na problematičnu situaciju nitko ne reagira.

 

Komentiraj