Kad nas kazalište uči o drugima

Duet za jednog

Predstava o multipli sklerozi ‘Duet za jednog’ s briljantnom Anom Vilenicom u glavnoj ulozi može se pogledati u Centru mladih Ribnjak, u nedjelju 24. veljače u 20 sati.

Hrvatska predstava s tematikom borbe protiv multipla skleroze koju izuzetno hvali i kritika i struka, a nastala je prema napetom dramskom tekstu engleskog dramaturga Toma Kempinskog, koji je 1986. doživio i ekranizaciju sa sjajnom Julie Andrews u naslovnoj ulozi, kao i nevjerojatan uspjeh na kazališnim pozornicama diljem Europe.

“Predstava je inspirirana istinitom pričom slavne glazbenice (Ana Vilenica) kojoj se, nakon što joj je dijagnosticirana opaka bolest i iz ruku oduzeta najveća ljubav – violina, cijeli život ruši kao kula od karata. Kako bi se izvukla iz ralja depresije, odlazi redovito na seanse kod psihijatra (Tomislav Krstanović). Kao pravi stručnjak, doktor prebire po žicama njenih unutarnjih akorda, a ona stjerana u kut preglasnom melodijom svog ogoljenja, spoznaje da, unatoč nepredvidivom plesu smrtonosne dijagnoze, sluša ritam nade za iscijenjenje koje je vodi u ono što uistinu želi – svoj život”, piše u najavi.

Produkciju potpisuje umjetnička organizacija ‘Točka na i’ i glumica Ana Vilenica.

Komentiraj