“Kad jaglaci utihnu: Kako je brzo zaboravljen pa se više i ne spominje buket afera?”

Posljednjih nekoliko dana glavna vijest u Hrvatskoj je dolazak francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i službeno potpisivanje ugovora o kupnji borbenih zrakoplova Rafalea od Francuske.

Primijetila je to i bivša premijerka Jadranka Kosor koja je konstatirala kako se brzo zaboravilo na aferu Softver i buket s jaglacima koji je bivšoj ministrici regionalnog razvoja Gabrijeli Žalac, kako je prvi pisao Nacional, planirao pokloniti ministar obrane Mario Banožić, no i njegovoj ga je intenciji spriječio gospodin Žalac.

“Kako je brzo zaboravljen pa se više i ne spominje buket afera bivše ministrice koja je na dar trebala dobiti proljetnicu koja je zaštićena pa ju je zabranjeno trgati i brati. Kad jaglaci utihnu”, napisala je Kosor na Twitteru poigrajući se s naslovom filma nagrađanog s čak pet Oscara – Kad jaganjci utihnu, jednog od najpoznatijih filmova novije povijesti iz 1991. s Jodie Foster i Anthonyjem Hopkinsom.

Kosor je jutros komentirala i kako se službeni posjet Macrona veže uz potpisivanje strateškog partnerstva, odnosno da se naglasak stavlja na potpisivanje tog dokumenta kojeg su već 2010. godine potpisali Jadranka Kosor i tadašnji francuski premijer François Fillon.

Zanimljivo je kako nju nitko nije pozvao na svečani ručak kojem će prisustvovati stotinjak osoba, kako su napomenuli iz Vlade koja je organizirala ovaj dolazak Macrona, “zaslužnih za suradnju s Francuskom” iako je i ona doprinijela odnosima između dvije zemlje.

“Vidim neka rasprava oko ručka i večere. Mogla sam ja pohanu cvjetaču?”, našalila se bivša premijerka.

Plenković i Macron potpisali deklaraciju o partnerstvu i ugovor o kupnji Rafalea

Komentiraj