KACIN: “Ne možemo razumjeti da Hrvatska ne zatvara noćne klubove”

Slovenska vlada na sinoćnjoj je sjednici donijela odluku o produženju mjere subvencioniranja naknade plaće radnicima ‘na čekanju’ zbog covida-19 te odredila uvođenje obvezne elektronske aplikacije za osobe u samoizolaciji, a raspravljala je i o rastu broja zaraženih u Sloveniji i regiji.

Kako u ponedjeljak prenose slovenski mediji, elektronska aplikacija koja tek treba biti uvedena bit će obvezna za osobe u karanteni, a dobrovoljna za ostale. Aplikacijom otkriveni kontakti bit će anonimizirani, podaci se neće smjeti obrađivati, a osigurat će se i zaštita privatnosti korisnika.

Glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin potvrdio je da se na sjednici raspravljalo i o stanju u vezi s covidom-19 u široj regiji, te izrazio zabrinutost naglim povećanjem zaraženih u Hrvatskoj te najavio da će o situaciji govoriti u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

“Sa suradnicima pripremam konferenciju za novinare kako bi javnost upoznali s ocjenama i planiranim mjerama slovenske vlade. Hrvatska ima sve više
oboljelih i klizi iz grupe sigurnih država EU-a. Ne možemo razumjeti da su tamo otvoreni noćni klubovi – diskoteke koji postaju prava žarišta covida-19”, napisao je Kacin na svom Twitter profilu.

Dodao je da se vlada Janeza Janše suočava s porastom broja novih slučajeva koronavirusa, ali i pogoršanjem epidemioloških prilika na zapadnom Balkanu.

Komentiraj