Južna Koreja postrožuje mjere protiv koronavirusa

Južna Koreja postrožila je u subotu mjere borbe protiv koronavirusa u Seulu i okolici nakon što su zabilježili najviši dnevni broj zaraza u pet mjeseci.

Nove odredbe o obveznom razmaku odnose se i na područje profesionalnog sporta, jer se utakmice ponovo igraju u zatvorenom u glavnom gradu, dok je od srpnja na snazi ograničenje broja gledatelja.

Ta je odluka donesena u trenutku kada je u zemlji registrirano 166 novih slučajeva zaraze covidom-19, čime je broj  ukupno oboljelih porastao na 15.038, a 305 osoba je umrlo.

Južna Koreja se nalazi na “kritičnoj točci borbe protiv napredovanja epidemije”, ocijenio je premijer Južne Koreje Chung Sye-kyun na sastanku o vođenju zravstvene krize.

“Apsolutni nam je prioritet zaustaviti širenje virusa u području Seula”, rekao je.

Većina novih slučajeva zaraze vezana je uz to područje gdje živi polovica stanovništva te zemlje s 51 milijunom stanovnika što pojačava strahovanja od eksplozije zaraze tijekom ovog vikenda.

Južna Koreja je u veljači bila druga epidemijom najzahvaćenija zemlja, iza Kine. Ali južnokorejske vlasti su uspjele situaciju staviti pod kontrolu velikim brojem testiranja i praćenja kontakata zaraženih osoba, iako nisu odredile obvezu karantene.

Južnu Koreju često navode kao primjer dobrog upravljanja koronakrizom.

Komentiraj