Južna Koreja je stvorila poseban virtualni prostor za sve ljubitelje K-pop kulture

Južna Koreja je pokrenula svijet baziran na metaversu za sve obožavatelje južnokorejske pop kulture odnosno ‘Hallyu’ što u prenesenom smislu znači korejski val.

Južnokorejska vlada pokrenula je online izložbeni prostor zasnovan na metaversu i u cijelosti posvećen Hallyu valu odnosno južnokorejskoj pop kulturi. Prema novinskoj agenciji Yonhap, Korea World je metaverzum odnosno online 3D svijet koji će sadržavati izložbeni prostor s člancima i video zapisima koje su kreirali stranci koji su se zainteresirani za Hallyu val, također poznat kao korejski val. Pokrenula ga je Korejska služba za kulturu i informiranje (KOCIS) 30. studenog.

“Očekujemo da će se razni sadržaji povezani s Hallyuom stvoreni iz perspektive stranaca širiti. Nastavit ćemo s našim naporima da diverzificiramo sadržaj kako bismo zadovoljili sve nove zahtjeve.” , izjavio je tim povodom Park Jung-youl, direktor KOCIS-a.

Predstavnici Ministarstva kulture, sporta i turizma i KOCIS-a dodali su kako će posjetitelji moći komunicirati s drugim korisnicima putem avatara. Osim toga, takozvani ‘Korea World’ će također održati poseban događaj na kojem će posjetitelji moći isprobati hanbok i druge elemente tradicionalne korejske odjeće.

Prema službenoj web stranici ‘Korea World’, virtualni izložbeni prostor je “prvi otkriveni prostor” u novom online svijetu. “To je galerija po uzoru na izgled osmerokutnog paviljona i izlaže nove i raznolike Hallyu sadržaje iz perspektive stranaca.” Korejskom svijetu može se pristupiti putem ovog linka

S obzirom na iznenađujuće veliku popularnost tv serije ‘Squid Games’, koja je nedavno odnijela nagradu na dodjeli Gotham Awards 2021. koju je organizirao Independent Filmmaker Project sa sjedištem u New Yorku, gdje je tv serija ‘Squid Game’ osvojila trofej za seriju ‘Breakthrough – Long Format’, te na novu tv seriju ‘Hellbound’ koja ponovo obara rekorde gledanosti, ali i na iznimno veliku popularnost K-pop izvođača širom svijeta, ovo je na neki način bio i očekivani potez južnokorejske vlade koji pomaže promociji vlastite pop kulture u svijetu.

Komentiraj