Juventus priznao krivnju i nagodio se s Talijanskim nogometnim savezom. Pristaje na oduzimanje bodova i plaćanje kazne

Juventus je izbjegao daljnje oduzimanje bodova na tablici ove sezone i sklopio je sporazum s talijanskim sportskim tijelima prema kojem  klub mora platiti kaznu od 718.000 eura zbog slučaja manevara s plaćama nogometašima i neće se žaliti na prethodnih 10 bodova koji su im oduzeti. Osim spomenute kazne, sedmorica vodećih predstavnika kluba moraju platiti dodatne kazne u rasponu od 10.000 do 47.000 eura. To je bio ishod saslušanja koje je održano u utorak nakon što je Juventus prošli tjedan doživio gubitak 10 bodova u trenutnom poretku zbog slučaja ukupnih isplata igračima, što ih je stavilo izvan osvajanja ulaska u  Ligu prvaka.

Prošlotjedni slučaj doveo je do toga da je Juve ponovno proglašen krivim od strane talijanskog FA žalbenog suda (Corte d’Appello) za kršenje pravila. Nova odluka bila je očekivana posljedica nakon prošlomjesečne odluke Talijanskog olimpijskog odbora, Collegio di Garanzia, najvišeg sportskog suda u Italiji, kada je poništio kaznu za kršenje financijskih pravila talijanskog FA-a (FIGC), kaznu koja je prvotno najavljena u siječnju, kada je Juventusu oduzeto 15 bodova na ljestvici.

Očekivalo se da će se drugo suđenje o manevrima u plaćama igrača i odnosima s agentima održati 15. lipnja, ali je klub prije toga ishodio dogovor sa sportskim pravosudnim tijelima, obvezavši se na plaćanje kazne i odrekao se prava na žalbu.

Klub je ranije negirao krivnju i rekao da su njegovi računi u skladu s praksom nogometne industrije. Kao dio ovog slučaja, bivši predsjednik Andrea Agnelli, 11 dužnosnika i sam klub riskirali su suđenje.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner