Juventus je već ostao bez deset bodova, ako ne odustane od Superlige stiže novi težak udarac

Talijanskom velikanu Juventusu sud je početkom tjedna oduzeo deset bodova, a talijanski mediji sada pišu da će im UEFA zadati novi težak udarac u vidu izbacivanja iz svih natjecanja koja su pod njenim okriljem.

Prema pisanju “La Gazetta dello Sport”, to će se dogoditi ukoliko Juventus ne odustane od ideje kreiranja Superlige s još nekim klubovima. Čelnici Stare dame su svojevremeno zajedno s Barcelonom i Real Madridom željeli oformiti alternativno europsko natjecanje koje bi u financijskom i svakom drugom smislu zasjenilo Ligu prvaka.

“Kada budu sudjelovali u Superligi , bit će van Lige prvaka i ostalih natjecanja. To je problem za UEFA-u, ali i za druge klubove. Juventusova situacija nije samo pravna, nego i politička”, navodi Gazzetta.

Talijanskom velikanu je prvotno oduzeto 15 bodova zbog financijskih malverzacija. Nakon što se klub žalio bodovi su mu vraćeni do okončanja novog postupka. Sada je stigla i konačna odluka. Žalbeni sud Talijanskog nogometnog saveza kaznio je Juve oduzimanjem 10 bodova što komplicira njegove izglede za nastup u Ligi prvaka.

“Bianconeri” su proglašeni krivima za umjetno napuhavanje naknada za transfere kako bi povećali kapitalne dobitke. Šest bivših direktora i menadžera Juventusa – Pavel Nedved, Paolo Garimberti, Assia Grazioli Venier, Caitlin Mary Hughes, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio i Enrico Vellano – oslobođeni su optužbi. Međutim, ostale su kazne za Andreu Agnellija, Fabia Paraticija, Federica Cherubinija i Maurizia Arrivabenea.

“Nismo zadovoljni s kaznom od -10 bodova. Vidjet ćemo hoće li biti prostora za žalbu. Ove godine se borimo protiv svih i svega,” kazao je direktor Francesco Calvo.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner