Nogometaši Juventusa u nedjelju nisu iskoristili prvu ‘meč-loptu’ i osigurali naslov prvaka. Na putu im se našla Roma, koja je kod kuće slavila sa 3:1. Iako je Juventus poveo preko Marija Lemine, Roma je do kraja utakmice došla do potpunog preokreta.

“Ovaj poraz trebao bi nam biti poziv za buđenje. Šteta, jer smo željeli već danas osigurati naslov prvaka, ali obzirom na težinu utakmica koje smo imali u posljednje vrijeme, nije iznenađenje da smo izgubili koncentraciju. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, ali naš je fokus pao u nastavku. Roma ima mnogo odličnih nogometaša, koji vam mogu nanijeti ogromnu štetu ako im date vremena i prostora”, izajvio je trener Massimiliano Allegri nakon utakmice.

Pozvao je na mirnoću. “Još uvijek smo u igri. Moramo ostati smireni i vratiti se u pravu brzinu. Nema mjesta panici samo zato što smo izgubili jednu utakmicu”, dodao je Allegri za službene stranice kluba.

Branič Juventusa Leonardo Bonucci poručio je kako iz poraza od Rome moraju izvući pouku i pripremiti se za utakmicu protiv Crotonea sljedećeg vikenda na kojoj bi, u slučaju pobjede, i matemarički osigurali naslov prvaka, šest zaredom.

“Kada si tako blizu cilju, jednostavno ne možeš tako lako gubiti bodove. Ovaj poraz će nam biti lekcija. Moramo ponovno naći onu poniznost i želju”, rekao je Boncci.

Komentiraj