Kanadski premijer Justin Trudeau u subotu je preko Twittera poručio kako će Kanada prihvatiti sve one izbjeglice, bez obzira na njihovu vjeru. Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump samo dan ranije odlučio je zabraniti ulazak u SAD državljanima sedam muslimanskih zemalja, bez obzira na to imaju li važeće papire za boravak u SAD-u.

“Svi koji bježite od progona, terora i rata, znajte da će vas Kanada primiti bez obzira na vašu vjeru. Naša snaga je u različitosti #DobrodošliuKanadu”, napisao je Trudeau na Twitteru.

Kanada je od 2015. godien primila više od 35 tisuća sirijskih izbjeglica, a u prosincu te godine Trudeau je osobno dočekao prve izbjeglice. Ured premijera u subotu navečer objavio je kako su dobili potvrdu od Washingtona da se uredba Trumpa neće primjenjivati na Kanađane koji posjeduju dvostruko državljanstvo, kanadsko i ono sedam zemalja – Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena.

“Dobili smo potvrdu da će se s kanadskim državljanima koji putuju s kanadskom putovnicom postupati kao i dosad”, objavila je Trudeauova glasnogovornica Kate Purchase.

Kanada ove godine planira primiti 300 tisuća migranata. Većina njih biti će ekonomski migranti, a oko 40 tisuća izbjeglice.

Komentiraj