Justin Timberlake javno se ispričao Britney Spears i Janet Jackson

Justin Timberlake javno se ispričao Britney Spears i Janet Jackson zbog svojih nesmotrenih izjava i ponašanja. „Želim preuzeti odgovornost za svoje pogrešne poteze“ napisao je Timberlake na Instagramu potaknut dokumentarnim filmom „Framing Britney Spears“. Izjava se pojavila nedugo nakon premijere filma „Framing Britney Spears“ u kojem se pojavljuje i Timberlake. Riječ je o dokumentarnom filmu u produkciji The New York Timesa o karijeri Britney Spears i borbi za skrbništvo s kojom se Timberlake našalio i sprdao što je naštetilo Britney Spears u javnosti. Nakon što su prekinuli svoju vezu ranih 2000-tih mediji su Britney omalovažavali nakon njihovog prekida, zbog čega se u filmu pojavljuje isječak iz radio emisije otprilike iz tog vremena, a u kojem se Timberlake hvalio kako je spavao s njom.

“Duboko mi je žao zbog tog vremenskog razdoblja mog života u kojem su moji postupci doprinijeli problemima, gdje sam govorio ne razmišljajući ili nisam zagovarao ono što je ispravno. Razumijem da sam u ovim trenucima i u mnogim drugima zatajio i imao koristi od sustava koji odobrava mizoginiju i rasizam. Izričito se želim ispričati Britney Spears i Janet Jackson, i to jednoj i drugoj pojedinačno jer ja poštujem ove žene i znam da sam pogriješio.”

Timberlake se već dugo suočava s kritikama svojih izjava nakon  Super Bowla 2004. godine na kojem je nastupila Janet Jackson tijekom kojeg je Timberlake otkrio njezinu bradavicu tijekom emitiranja, što je kasnije objašnjeno kao pogreška kostimografa. Reakcija na taj incident dovela je do sve slabijeg emitiranja glazbenih video spotova Janet Jackson na MTV-u i povlačenja njezinog poziva za dodjelu Grammyja kasnije te godine. Timberlakeu je bilo dopušteno nazočiti i nastupiti na Grammyjima nakon što se ispričao. 2018. godine. Razmišljajući o incidentu u intervjuu sa Zaneom Loweom uoči još jednog nastupa na Super Bowlu, Timberlake je izjavio da je “naletio” na ono što se dogodilo s Janet Jackson. “Pogriješio sam i to je nešto na što se morate osvrnuti i krenuti dalje. Ne možeš promijeniti ono što se dogodilo, ali možeš ići naprijed i učiti iz toga'”, izjavio je tada Timberlake. Tjednima kasnije, Janet Jackson će javno demantirati glasine da će se pojaviti uz Timberlake na poluvremenu 2018. godine. Na svom Instragramu Timberlake je tim povodom napisao: „Nisam bio savršen u snalaženju kroz sve ovo tijekom svoje karijere. Znam da je ova isprika prvi korak i ne oslobađa me moje prošlost. Želim preuzeti odgovornost za svoje vlastite pogrešne korake u svemu tome, kao i biti dio svijeta koji uzdiže i podržava žene. ”

Komentiraj