Jurnjava u Primorsko-goranskoj županiji: Na A7 izmjerena brzina od 196 km/h, na A6 195 km/h

Primorsko-goranska policija izvijestila je u ponedjeljak da je tijekom vikenda policija pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća.

Zabilježeno je ukupno 304 prometnih prekršaja: 167 prekršaja prekoračenja brzine, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, ali i šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, te dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, kao i 77 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina izmjerena je u nedjelju na autocesti A7 oko 10 sati ujutro. Osobno vozilo marke Tesla, riječkih registracijskih oznaka, brzinom od 196 km/h kretalo se u smjeru Sv. Kuzma gdje je ograničenje kretanja propisano na 100 km/h. Visoko prekoračenje brzine evidentirano je i dan prije na autocesti A6, na području Vrbovskog, u 11.42 sati također radarskim uređajem. Evidentirana brzina od 195 km/h je kod vijadukta Osojnik kada se osobno vozilo marke Alfa Romeo, riječkih registarskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na dijelu prometnice gdje je ograničenje brzine određeno na 110 km/h.

Od ukupno 117 alkotestiranih vozača, kod njih 13 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, a najviše ih je bilo u dobi između 31. i 40. godine života, njih petero. Šest vozača je evidentirano s koncentracijom između 1,01 i 1,50 g/kg, četiri s 0,51 do 1,00 g/kg, a tri s 1,51 g/kg i više. Dva vozača su odbila alkotestiranje, a jedan alkoholizirani vozač je i recidivist u činjenju ove vrste prekršaja.
Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentiraj