JURLINA ALIBEGOVIĆ “Novog zapošljavanja nema”

Robert Anic/PIXSELL

Ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović u ponedjeljak je u Dnevniku HRT-a kazala je kako u javnoj upravi neće biti novog zapošljavanja, iako su ministri na prvoj sjednici Vlade rekli kako im nedostaje kadrova te kako će zapošljavanja biti.

Na pitanje voditeljice što se u međuvremenu promijenilo, Jurlina Alibegović rekla je kako je cilj Vlade i Ministarstva uprave jednostavno borba i efikasnija javna uprava. “Novog zapošljavanja nema”, poručila je.

“Nužni su reformski zahvati u cijeloj javnoj upravi. Provodit će se tako da će se utjecati i raditi na novoj organizaciji, racionalizaciji i poticanju učinkovitog zapošljavanja i učinkovitosti ljudskih resursa”, dodala je.

Na pitanje kako će se sve to odraziti na broj županija i općina, ministrica je rekla kako sustav javne uprave treba učiniti efikasnijim. Voditeljica ju je podsjetila na njenu studiju, koju je napravila kada je bila ravnateljica Ekonomskog instituta u kojoj je navela kako treba smanjiti broj jedinica. Ipak, ministrica sada nije željela odgovoriti hoće li se smanjiti broj županija, već samo poručila kkao se treba napraviti cjelovita analiza.

Komentiraj