Juričan zapalio svijeću za Tuđmana: “Franjo, oprosti im, ne znaju što čine”

Predsjednički kandidat Dario Juričan u utorak je ispred restorana Gastro Globus kod Zagrebačkog Velesajma zapalio svijeću i pomolio se.

“Okupili smo se danas ispred restorana Gastro Globus, koji je devedesetih bio strateška točka HDZ-a, a osnovao ga je Miroslav Kutle. U ovaj je restoran Franjo Tuđman dolazio na stražnja vrata. Tu se prikupljao prvi novac za HDZ”, rekao je Juričan novinarima.

“Miroslav Kutle je nakon 2000. završio u zatvoru, otišao je na službeni put u BiH. HDZ ga je zaboravio, ali ja nisam. Danas u ovoj zgradi nema više Kutle, ali tu redovito dolazi HDZ. Tu je i Kolinda održala svoj predizborni govor, a mi smo danas ovdje zato što se Franjo Tuđman okreće u grobu, zato što Milan Bandić želi srušiti Velesajam i ovu povijesnu zgradu za HDZ, za državu i za korupciju. Franjo Tuđman kao utemeljitelj korupcije u Hrvata ovo nije zaslužio”, dodao je.

Rekao je da Bandić planira srušiti to ‘mitsko mjesto’ i na njemu napraviti zagrebački Manhattan. “Srušit će ovo mitsko mjesto, gdje su HDZ-ovci dolazili na žderačine kod Kutle. Ovo je povijesna kolijevka i ja sam došao pomoliti se i zamoliti Franju Tuđmana gore i reći mu: Franjo, oprosti im, ne znaju što čine”, rekao je Juričan.

Komentiraj