Juričan optužio Bandića da ni fašnik ne može proći bez afera

Aktivist i redatelj Dario Juričan ponovno je napao Bandića.  Na svom Facebook profilu optužio je gradonačelnika  da niti fašnik ne može proći bez afere.

Juričan je naime  osudio to što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u povodu fašnika simbolično predao ključeve Grada Zagreba predsjedniku KUD-a Prepuštovec Josipu Liparu, ističući da se radi o članu Bandićeve stranke i njegovom “pajdi” koji je umješan u razne afere.

U objavi oštrog tona Juričan navodi da je Grad Zagreb Liparovom KUD-u Prepuštovec samo u 2018. dodijelio 420.000 kuna, dok ostali nisu dobili ni približno toliko.

Juričan je objasnio je kako “kunica po kunica kapa njegovim pajdama”, gdje jedni rade manifestacije u Gradu, a drugi ih opskrbljuju štandovima, ocijenivši da je Bandić razradio cijeli sistem.

Lipar je tako predsjednik Vijeća mjesnog odbora Prepuštovec, član stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti i dopredsjednik Zajednice folklornog amaterizma preko koje je, tvrdi Juričan, Bandićev tjelohranitelj Robert Ljutić “okretao  novce” zbog čega mu se sudi na Županijskom sudu.

Lipar preko svoje tvrtke “Lipar trgovina i promet” opskrbljuje Bandićeva vozača Zdravka Krajinu (tvrtku Eko sajam) i “pajdu” Marka Ljiljaka (tvrtku Etno sajam) sa svojim štandovima na zagrebačkom Trgu, tvrdi Juričan.

Ljiljak je pak rođak Bandićeva mesara Ratimira Jurekovića koji radi u gradskom Uredu za poljoprivredu, a ujedno je prvooptuženi u aferi Bundekfest na Županijskom sudu.

Tvrdi da je Liparu “pinku” direktno omogućio tako što je cijenu štandova Tržnica Zagreb digao u nebo i tu gradsku tvrtku učinio nekonkurentnom na tržištu, zbog čega je Lipar mogao uskočiti sa svojom ponudom.

Lipar također ima i tvrtku “Parli event”, koja je u godini dana od osnivanja dobila novčanu potporu od 60.000 kuna uz još šest tvrtki, među kojima je i Ljiljakova “Etno sajam” s potporom višom od 57.000 kuna.

“Ti si, moj Milane, samo gradonačelnik tvojih pajdi, rođaka, poslušnika i uguzičara. Ti si gradonačelnik sveg šljama i kriminalaca”, poručuje Juričan.

Bandić je na svojem facebooku u srijedu priopćio da su ključevi Grada simbolično predani “Fašničkoj hajdučiji” u zgradi Gradske uprave, a na jednoj od fotografija Bandić ključeve Grada uručuje Liparu.

Tradicionalna manifestacija “Fašnik vu Zagrebu” održava se do 25. veljače u organizaciji KUD Prepuštovec, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Komentiraj