Juričan održao akciju ‘Pratite trag novca’: “Pasivni manipulator Plenković pravi se da ga se radijska priča ne tiče”

‘Pratite trag novca’ akcija je koju je u srijedu ujutro u Zagrebu održao redatelj i aktivist Dario Juričan.

Akcija je, kaže Juričan u priopćenju, posvećena DORH-u, instituciji koja bi se trebala uključiti u raščišćavanje medijskog i financijskog zagađenja koje proizvodi maligna radijska grupacija pod palicom Ivana Jurića Kaćunića, o čemu je Nacional ekstenzivno pisao proteklih mjeseci.

“Pasivni manipulator Andrej Plenković pravi se da ga se radijska priča ne tiče, iako je HDZ izvorni uzrok problema te je sadašnje vodstvo Vijeće za elektronske medije (VEM) postavljeno uz blagoslov HDZ-a”, piše Juričan.

Juričan je započeo ispred zgrade HDZ-a, a završio ju u Palmotićevoj 7, gdje se nalazi Top Radio. U razgovoru za HRT je rekao da je na toj ruti ‘bacio toliko novca da su ga leđa ukliještila’.

“Čini se da se desilo nešto nevjerojatno. Postoji cijelo jedno maligno radijsko udruženje koje je preuzelo kultni Radio 101, preuzeli su ga preko tvrtke Top radio koja ovdje u Palmotićevoj 7 ima svoje navodno središte. Nema ih čak ni na portafonu. Meni se čini da je Vijeće za elektroničke medije donijelo jednu strašnu odluku. Tu odluku i tu njihovu grupaciju propituje i Agencija za tržišno natjecanje jer je bjelodano jasno da postoji povezanost unutar njih i zajedničko djelovanje. Ono što se meni čini da tu ima apsolutno prostora za DORH. Tu je jedno ilegalno medijsko udruženje koje zapravo tvori monopol na ovom tržištu, što je potpuno nedozvoljeno i radi nered na medijskom tržištu”, rekao je Juričan.

“Akcija: Pratite trag novca – od HDZeta do Palmotićeve 7 (Top Radija) gdje stoluje naš dragi Ivan Jurić Kaćunić”, napisao je Juričan uz video.

Pogledajte video ovdje.

Kutlino pismo: ‘Ivane, prodao si mene, prodao si Hrvačića, a zamisli ako Pripuzi pomisle da ćeš i njih prodati’

Kaćunić, Banja Luka, 2012.: ‘Kutli priznajem isključivo pravo vlasništva, upravljanja i sva ostala prava u Narodnom radiju’

Tko su tajni Kutlini ortaci Mica Maca, Žuta Guja, Vukovarac, Bizantinac i Splićo, o kojima mu Ivan Jurić-Kaćunić piše u šiframa

Davor Marić, član VEM-a koji je odlučivao o koncesiji za Radio 101, glumio je za Kutlu suvlasnika Radija Dalmacije

Sudionici natječaja za frekvenciju 101 Mhz tražit će poništavanje skandalozne odluke VEM-a

Komentiraj