JURIČAN ‘Moje pismo Bandiću, njegova je politička osmrtnica’

Dario Juričan za N1 je komentirao pismo poslano zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću te poručio kako bi radije bio nazivan “političkim aktivistom” nego “trolom”, jer riječ trol ima neprijateljsko značenje, a politički aktivist “godi njegovom egu”.

“Milan Bandić je moj idol. Svaki dan kad se probudim razmišljam zašto nisam kao Milan Bandić. Želim biti Milan Bandić, život je tako jednostavan kad si Milan Bandić. Onda sam krenuo u predsjedničku kampanju s motom – želim biti Milan Bandić, želim krasti, želim biti lopina, želim kriminalce na Pantovčaku. Ali u svojoj dobroti, tamo ću primati i uglednike kao što je gradonačelnik Milan Bandić”, kazao je Juričan, koji ne sumnja da će promijeniti ime u Milan Bandić.

“Ja sam u svom naumu uspio. Upravni sud dao mi je za pravo i naredio Ministarstvu uprave da to ispoštuje. Ministarstvo je mrtvo-hladno napisalo novo rješenje i u potpunosti ignoriralo presudu višeg tijela. Sad se opet fajtam s njima. Odnijet ću pobjedu – nema sumnje da ću biti Milan Bandić. Napravili su niz nezakonitih radnji. U presudi Upravnog suda jasno stoji da su se tijela Ministarstva uprave i Grada Zagreba urotila, tako doslovno stoji, s ciljem da mi se onemogući da idem s imenom Milan Bandić na izbore. Kad sam DIP-u došao s presudom Upravnog suda, oni su me isto ignorirali, rekli mi da se po OIB-u vidi da ja nisam Milan Bandić nego Dario Juričan, iako sam im dva mjeseca ranije rekao da će se upravo to dogoditi”, smatra Juričan koji je najavio da će Bandića pomilovati i učiniti svojim glavnim savjetnikom.

“Pa tko ima više iskustva od njega. Ja želim učiti od najgorih. Nadam se da će biti tamo za mene, ako prije toga ne završi u Remetincu. Pokorit ćemo ne samo Hrvatsku i BiH, nego svijet. A ako on završi u Remetincu, a ja na Pantovčaku, ja ću ga pomilovati”, poručio je.

Izjavio je i kako je pismo koje mu je poslao u četvrtak, Bandićeva politička osmrtnica.

 

 

 

 

Komentiraj