Afera se nastavlja! Juričan: “HDZ-ovi trabanti nogometni savezi i Burilović dali podršku Top radiju. Mljac!”

Redatelj i aktivist Dario Juričan putem društvenih mreža podielio je izjave u kojima Hrvatski nogometni savez, Zagrebački nogometni savez i Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore izražavaju svoju podršku Top radiju za preuzimanje koncesije nad radijskom frekvencijom koja je donedavno pripadala Radiju 101.

“TOP RADIJU su za radijsku koncesiju Stojedinice copy-paste podršku, a kakvu drukčije znaju, dali HDZ-ovi trabanti Hrvatski nogometni savez (HNS), Zagrebački nogometni savez (ZNS) i dr.sc. Luka Burilović. Mljac!” napisao je Juričan uz objavu dokumenata.

“Izražavamo punu spremnost na partnersku i programsku suradnju s društvom TOP RADIO d.o.o. na realizaciji inovativnih, kreativnih i edukativnih projekata. Ovim ujedno dajemo podršku društvu TOP RADIO d.o.o. u nastojanju dobivanja koncesije za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge radija za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije (Z-ZG2); 101.00 MHz”, navode izjavama koje su potpisane 21., 16. i 18. lipnja ove godine.

Podsjećamo, nakon objave Nacionala o povezanosti Jurić-Kaćunića s braćom Pripuz i Miroslavom Kutlom, kao i o tome da postoji nedopuštena koncentracija vlasništva nad radiostanicama te sporni najam prostorija gdje bi trebao emitirati novi radio, Vijeće za elektroničke medije napokon je odlučilo reagirati, i to tako što će provjeravati dio dokumentacije koja se smatra spornom.

Tjednik Nacional objavio je originalne i povjerljive interne međusobne prepiske između Miroslava Kutle, odbjegle tajkunske perjanice HDZ-a s početka stvaranja hrvatske države i Ivana Jurića Kaćunića, osebujnog poduzetnika koji se predstavlja kao vlasnik tvrtke Top Radio d.d., koje otkrivaju da je Kaćunić zapravo više od punog desetljeća figurirao kao Kutlin radnik, svojevrsni potrčko, a suštinski paravan za Kutlino vlasništvo nad nizom radijskih postaja koje je trebalo sakriti zbog nedopuštene Kutline razine koncentracije vlasništva na radijskom tržištu.

Taj se njihov odnos prije par godina počeo mijenjati, jer se Kaćunić, prema Kutlinim navodima, odlučio odmetnuti i postati lojalan isključivo miljeu bliskom Kutlinu dugogodišnjem prijatelju i kumu, kontroverznom i ranije optuživanom zagrebačkom poduzetniku Zoranu Pripuzu.

Dobitnik koncesije za Radio 101 Ivan Jurić Kaćunić Miroslavu Kutli: ‘Dragi šefe, predlažem akcijski plan ‘Konačno rješenje’, molim tvoje mišljenje…’

Potom je Nacional donio i dokumente koji otkrivaju da je najmanje jedan član Vijeća za elektroničke medije bio u teškom sukobu interesa samo zato što je sudjelovao u odlučivanju o tom slučaju. On se zove Davor Marić, a kompromitirao je kompletni odabir novog koncesionara frekvencije koju je donedavno koristio zagrebački Radio 101 time što je prešutio svoje poslovne kontakte s Ivanom Jurićem-Kaćunićem iz vremena dok je bio formalno povezan s Radiom Dalmacija.

Nacional u novom  broju otkriva i kako su s Ninom Obuljen Koržinek povezane neke od ključnih osoba radio-televizijskog sustava, od njenog brata Tonka Obuljena do aktualnog v.d. ravnatelja HRT-a Renata Kunića koji je priznao da s ministričinim suprugom često karta belu.

Kako je ministrica Obuljen s kumovima stvorila radio-televizijsku mrežu klijentelizma

Davor Marić, član VEM-a koji je odlučivao o koncesiji za Radio 101, glumio je za Kutlu suvlasnika Radija Dalmacije

Nacional je koncem proteklog tjedna uspio rekonstruirati nove čvrste i konkretne tragove koji izravno povezuju kontroverznog zagrebačkog poduzetnika Zorana Pripuza sa skupinom radijskih postaja za koju Miroslav Kutle, odbjegli tajkun hercegovačke struje HDZ-a, tvrdi da mu je oteta upravo u Pripuzovoj režiji.

Više o tome pročitajte u tiskanom izdanju tjednika Nacional.

TAJNI PREGOVORI: ‘Zoran Pripuz mi je priznao da je posudio četiri milijuna eura za stabilizaciju radijskog sustava otetog od Miroslava Kutle’

Trgovački sud i tvrtka Državne nekretnine, u vlasništvu države, provjeravat će dokumentaciju koju je tvrtka Top Radio d.d. vlasnika Ivana Jurić-Kaćunića podnijela Vijeću za elektroničke medije (VEM), na temelju koje su dobili koncesiju za 101 MHz, odnosno dosadašnju koncesiju Radija 101.

Na odluku VEM-a se žalio i Emil Tedeschi, osnivač i vlasnik Atlantic Grupe, koji je s tvrtkom Zwei 01, bio jedan od ponuđača za koncesiju bivše Stojedinice.  On je podio tužbu.

“Mi smo tužbu uložili Upravnom sudu prije nekoliko dana, tužba vrlo jasno ukazuje da odabrani nakladnik društvo Top radio d.o.o. uopće nije trebalo biti uzet u razmatranje od strane Vijeća za elektroničke medije (VEM).

Tedeschi zbog koncesije Top radiju podnio tužbu: “Želim vjerovati da će trezveno, po zakonu i moralno promijeniti odluku”

Komentiraj