Jürgen Klopp dao vjerojatno najbolji odgovor oko koronavirusa

Trener Liverpoola, legendarni Nijemac Jürgen Klopp, prije dva dana dao je vjerojatno najbolji odgovor oko koronavirusa. Epidemiju koronavirusa posljednje vrijeme komentirale su brojne poznate osobe, ispisale su se stranice i stranice preporuka, naputaka, statistika, savjeta raznih ‘stručnjaka’.

Na novinarsko pitanje o koronavirusu, nakon poraza Liverpoola od Chelsea u FA Kupu, Klopp je, potpuno u svom stilu, očitao bukvicu svima. Dakle, pitanje je glasilo: “Jeste li kao tim, kao klub, zabrinuti zbog koronavirusa i potencijalnih posljedica koje bi mogao imati po vas?”

Evo što je karizmatični Njemac odgovorio:

“Ne sviđa mi se što je za ovako važne stvari zanimljivo mišljenje jednog nogometnog trenera. Mogao bih isto pitanje postaviti vama, vi ste u jednakoj poziciji poput mene. Nije važno što poznate osobe misle. Ne. O takvim temama trebate pričati na pravilan način. Ne s ljudima koji nemaju nikakvo znanje o tome, poput mene, već s ljudima koji će reći točno što trebate ili ne trebate raditi i hoće li ili neće sve biti u redu. A ne s nogometnim trenerima.

Ne razumijem to. Politiku ili koronavirus. Zašto mene pitate? Nosim bejzbolsku kapu i loše sam obrijan. Zabrinut sam jednako kao i vi, možda malo manje, nisam siguran jer ne znam koja je točno vaša razina zabrinutosti. Ali, moje mišljenje doista nije važno.

Živim na ovome planetu i želim da bude siguran, zdrav, svima želim sve najbolje, apsolutno. Ali moje mišljenje o koronavirusu doista nije važno”, poručio je Klopp.

Komentiraj