JURETIĆ O LOKALNIM IZBORIMA: ‘Imam pozive s nekoliko strana da se angažiram’

Petar Glebov/PIXSELL

Bernardica Juretić Rožman bila je ministrica socijalne politike i mladih u kratkom mandatu Vlade Tomislava Karamarka. Tri mjeseca nakon što je napustila ministarsku fotelju još odmara, barem od formalnog zaposlenja. Kako piše Večernji list, Juretić ima poslovnih ponuda, no o njima nije otkrila mnogo.

O mogućem povratku u Vladin ured za droge, na čije čelo je došla 2003. u vrijeme Račanove Vlade, a otišla 2008., za Večernji je kazala:

‘Tada sam podnijela ostavku jer smatrala sam da se Ured treba reorganizirati i postati središnji ured za ovisnosti koji bi pokrivao sva područja ovisnosti. Nažalost, nije bilo razumijevanja za tu ideju. Čak tri puta smo tada slagali prijedlog izmjene zakona i nove uredbe. Tadašnji premijer Sanader obećao mi je da će se to realizirati, no kad sam vidjela da od toga ipak neće biti ništa, otišla sam. I danas smatram da Vladin ured za droge treba postati središnji ured za ovisnosti s odjelima za alkoholizam, droge, nove ovisnosti, prevenciju. Ako bi postojala politička volja za to, vratila bih se, u protivnom se ne vidim u ovako u ovako ustrojenom uredu.’

Bernardica Juretić će se uključiti u utrku za nadolazeće lokalne izbore

‘Imam pozive s nekoliko strana da se angažiram na lokalnim izborima i mislim da ću vrlo skoro odlučiti se za jednu. Nisam ni u jednoj stranci, oduvijek sam imala otpor prema političkom angažmanu i radije sam se bavila strukom, kao kada mi je 2007. tadašnji premijer Sanader nudio mjesto na listi za Sabor. Zahvalila sam mu i rekla da se želim baviti strukom. Ipak, nisam od onih koji mogu pasivno promatrati što se zbiva i ne učiniti ništa’, kazala je za Večernji.

Komentiraj