Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić najavila je u ponedjeljak u Varaždinu, na obilježavanju 20 godina rada Doma socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe, da će država učiniti sve kako bi se poboljšala situacija u javnim i privatnim ustanovama koje skrbe za starije i nemoćne.

“Bilo bi neozbiljno obećavati, ali učinit ćemo sve da se situacija poboljša u državnim i privatnim ustanovama. Moramo biti svjesni realnosti u kojima živimo i ići ćemo malim koracima i pomalo unaprjeđivati taj sustav”, rekla je ministrica u tehničkoj vladi.

Juretić je naglasila da Ministarstvo u okviru ugovorenih kapaciteta sufinancira varaždinsku i još neke ustanove tog tipa, ali da to zasigurno nije dovoljno jer je ekonomska cijena smještaja viša  od sufinanciranog iznosa. No, ponovila je da su vremena takva kakva jesu, ali da se razmišlja i radi na unaprjeđenju i poboljšanju situacije.

Čestitala je upravi Doma na dvadeset godina postojanja i rezultatima koji stoje iza ustanove. “Ovo je jedna od prvih, ili čak prva ustanova, takvog tipa u Hrvatskoj”, kazala je Juretić, dodavši da se u tome vide entuzijazam i trud kod osnivača i vlasnika.

Vlasnica Doma Dubravka Lekić naglasila je da se prije dvadeset godina odredio pravac rada ustanove, a to je da se sve apsolutno podredi zahtjevima korisnika. Istaknula je da ustanova nudi sve  usluge, od radne do fizikalne terapije, a prije svega zdravstvenu njegu. Upravo za tu pomoć kaže da mora biti vrhunska i stručna, što je ujedno glavna odrednica u radu ustanove.

Komentiraj