JURČIĆ OBJASNIO NEUSPJEH: “Zasićenost dugogodišnjim mandatima Bandića”

Prvi na listi u 1. izbornoj jedinici stranke Bandić Milan 365 Ljubo Jurčić izjavio je u nedjelju da su nezadovoljni jer nemaju niti jedan mandat, a za to je okrivio zasićenost birača dugogodišnjim mandatima Milana Bandića na čelu Zagreba.

Već na prošlim izborima primijetili smo da nas hrvatski građani ne doživljavaju kao nacionalnu stranku za parlamentarne izbore, rekao je Jurčić novinarima dodavši kako su očekivali puno bolji rezultat, ali Bandićeva stranka je dominantno lokalna stranka.

Na pitanje je li ovo politički kraj Bandića Jurčić kaže da treba pričekati lokalne izbore.

“Matematički gledajući” možda bi se moglo reći kako je nemoguće da Bandić dobije još jedne lokalne izbore, ali “politika je čudna stvar”, a Bandić je ipak ostao 20 godina. Međutim, očito je dio građana prilično zasićen s dugogodišnjim, višestrukim mandatima Bandića, ocijenio je.

Jurčić smatra da sastavljanje buduće Vlade neće biti dugotrajan proces i očekuje da sutra Davor Bernardić više ne bude predsjednik SDP-a. “Ljevica više ne može složiti Vladu i nastaju okupljanja oko Andreja Plenkovića i HDZ-a”, rekao je.

Komentiraj