JURČEVIĆ “Sutra će svi moji prijatelji navijati protiv mene”

hina

Hrvatski nogometni stručnjak Nikola Jurčević debi na klupi Azerbajdžana imat će upravo na stadionu Maksimir protiv Hrvatske u čijem dresu je sakupio 19 nastupa, a potom šest godina bio pomoćnik Slavenu Biliću na klupi ‘Vatrenih’.

Jurčević je ugovor potpisao početkom veljače naslijedivši Roberta Prosinečkog, a s njim u stožeru su pomoćni trener Mario Tokić, kondicijski trener Frano Leko i analitičar Armin Alibegović.

Jurčević se tako vraća na klupu prvi put nakon što je ekspresno završila njegova avantura u Dinamu. Bit će mu to peti samostalni angažman, a osim Dinama, vodio je i Zagreb, Austriju iz Salzburga i Slaven Belupo.

Od 2006. do 2017. bio je pomoćnik Slavena Bilića. Surađivao je s njim u hrvatskoj reprezentaciji, Lokomotivu iz Moskve, Bešiktašu i West Hamu.

“Za mene je ovo poseban trenutak, igrati u Hrvatskoj protiv svjetskih doprvaka,” kazao je Jurčević.

“Ispred nas je teška utakmica, igrat ćemo protiv snažne momčadi i znamo da će biti teško. Međutim, mi smo spremni, odlično smo radili i trenirali i nadam se našoj dobroj igri. Hrvatska je razina više, ali u nogometu je sve moguće.”

Jurčević je naglasio kako su svi igrači spremni i motivirani.

“Imam još nekoliko nedoumica oko sastava, a odluku ću donijeti nakon treninga. Svi igrači su motivirani, svi žele igrati protiv Hrvatske.”

Jurčević je otkrio i gdje vidi priliku svoje momčadi.

“Znam sve o hrvatskoj reprezentaciji, ali ključno je kako će reagirati moji igrači. Hrvatska je jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali ako negdje tražim našu šansu onda je to defanzivna linija jer će zaigrati novi igrači, a to može biti problem,” kazao je dodavši:

“Hrvatska uvijek igra sjajno na velikim natjecanjima, ali znala je imati problema u kvalifikacijama s ‘malim momčadima’. Nadam se kako ćemo mi imati veći motiv,” kazao je Jurčević dodavši kako se u Zagreb nije došao samo braniti.

Otkrio je kako je razgovarao sa svojim prethodnikom Robertom Prosinečkim koji mu je otkrio neke detalje o momčadi, o životu u gradu i nekim drugim stvarima. Priznao je i kako će mu biti neobično sjesti na drugu klupu maksimirskog stadiona.

“Bit će to neobičan osjećaj, ali sretan sam i ponosan što vodim jednu takvu reprezentaciju.”

Dodao je kako se nije uspio sastati sa starim prijateljima, tek se vidio s kćerkama.

“Sutra će svi moji prijatelji navijati protiv mene,” dodao je sa smiješkom.

Komentiraj