Jura Stublić & Film obilježavaju 30 godina od “Zemlje sreće”

Petar Glebov/PIXSELL

Jura Stublić & njegova grupa Film održati će 30. ožujka u Tvornici kulture svoj tradicionalni proljetni koncert, kojim će ujedno obilježiti i 30 godina od objave albuma “Zemlja sreće”.

Izdanje “Zemlja sreće” objavljeno je 1989., dvije sezone nakon “Sunce sja”, prvog materijala koji je potpisan kao Jura Stublić & Film.

Deset novih pjesama nastavilo je izuzetno uspješnu autorsku fazu Jure Stublića, pa su se tako kao hitovi izdvojile skladbe “Dobre vibracije”, “Rob ljubavi”, “Vlak do zemlje sreće”, “Doći ću ti u snovima” i, završna, “Ljubav je zakon”.

Na snimanju se okupilo puno uglednih glazbenih imena kao što su Vlatko Stefanovski, Massimo, Jurica Pađen, Davor Rodik, Lazo Ristovski i Mladen Juričić, autor fotografija je bio Mario Krištofić, dok je ugledni ilustrator Igor Kordej potpisao dizajn.

Kako se ističe u najavi, Koncert u Tvornici kulture jednim će se djelom nasloniti na tri desetljeća albuma “Zemlja sreće”, ali će ujedno sadržavati sve najvažnije pjesme iz 40 godina duge karijere jednog od najvećih hrvatskih rock pjesnika.

Komentiraj