Jura Ozmec oslobođen optužbe da je uvrijedio Tomislava Paškvalina

Sanjin Strukic/PIXSELL

Urednik Sportske televizije Jura Ozmec nepravomoćno je oslobođen optužbe da je uvrijedio bivšeg pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta zaduženog za sport Tomislava Paškvalina za kojega je 2014. izjavio da je tadašnjem ministru podmetnuo izvješće o Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) prepuno neistina.

Nakon negativnog mišljenja Vlade na izvješće HOO-a o radu u 2013., Ozmec je u listopadu 2014. u izjavi za Hinu, koju je prenijelo niz portala te teletekst HRT-a, prozvao Paškvalina da je ministru Vedranu Mornaru podmetnuo izvješće te ga pozvao da “idući put u tim lažima izostavi Sportsku televiziju”.

Paškavlin je smatrao da ga je Ozmec time prikazao kao krivotvoritelja i lažljivca, pa je podnio tužbu za uvredu.

Obrana je na suđenju dokazivala da je Ozmec iznio vrijednosne sudove, a ne činjenice, da nije zlouporabio pravo na slobodu govora te da je Paškvalin kao javni dužnosnik dužan trpjeti javnu kritiku i biti izložen sudu javnosti.

Sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Sanda Bramberger Ostoić nepravomoćno je presudila da Ozmec nije počinio kazneno djelo protiv ugleda i časti.

“Ovime je za mene slučaj gotov, čime osjećam olakšanje. Dakako, moj dosadašnji rad i stečeni ugled ovom su presudom samo potvrđeni i drago mi je da je još jednom dokazano da sudstvo i te kako cijeni i razumije kvalitetnu i sadržajnu kritiku sustava i pojedinaca u vlasti, makar ona bila iskazana ‘jakim’ riječima”, kazao je Ozmec Hini.

Komentiraj