Juniori Hajduka saznali suparnika u 1. kolu UEFA Lige mladih

U Nyonu je održan ždrijeb 1. kola puta prvaka UEFA Lige mladih u kojoj je Hrvatsku po prvi puta predstavljao aktualni juniorski prvak Hajduk. Ples kuglica je odlučio da će Bili na početku europskog puta odmjeriti snage s prvakom Makedonije Shkendijom. Prva utakmica igra se 29. rujna u Tetovu dok je uzvrat 20. listopada u Splitu.

Uoči ždrijeba UEFA je napravila skupine pa su preostali mogući suparnici Hajduka bili Deportivo La Coruna, Sparta Prag, PAOK, Pogon Szczecin, Žilina, MTK Budimpešta.

U drugom kolu bolji iz sraza Hajduka i Shkendije odmjerit će snage s pobjednikom dvoboja latvijskog Daugavpilsa i bjeloruskog Minska.

Splitska momčad je sudjelovala u dijelu ždrijeba gdje se nalaze 32 prvaka nacionalnih zemalja dok u drugom dijelu ždrijeba sudjeluju 32 momčadi čiji seniorski sastavi su izborili grupu Lige prvaka te će u prvom dijelu natjecanja pratiti europski put svojih seniorskih ekipa.

Prve utakmice 1. kola UEFA Lige mladih, put prvaka, igraju se u srijedu 29. rujna dok su uzvrati na rasporedu 20. listopada. Pobjednici će ostvariti plasman u 2. kolo koje se igra 3. i 24. studenog te ćemo tako naposljetku dobiti osam sudionika play-offa iz dijela ždrijeba predviđenog za prvake. Oni će potom u doigravanju za suparnike imati osam drugoplasiranih momčadi iz grupne faze natjecanja. Pobjednici play-offa uz osam pobjednika skupina daju sudionike osmine finala natjecanja.

Put prvaka UEFA Lige mladih
Ždrijeb: 14:00 CET, 31 kolovoza, Nyon
1. kolo, prve utakmice: 29. rujna
1. kolo, uzvratne utakmice: 20. listopada
2. kolo, prve utakmice: 3. studenog
2. kolo, uzvratne utakmice: 24. listopada

Nokaut faza natjecanja:
Ždrijeb Play-offa: 14. prosinca, Nyon
Utakmice Play-offa: 8./9. veljače
Ždrijeb nokaut faze natjecanja: 14. veljače, Nyon
Osmina finala: 1./2. ožujka
Četvrtfinale: 15./16. ožujka
Polufinale: 22. travnja, Colovray stadion, Nyon
Finale: 25. travnja, Colovray stadion, Nyon

Komentiraj