June Carter, životna ljubav Johnnyja Casha, oduvijek je znala da neće biti prosječna kućanica

Bila je američka pjevačica, plesačica, kantautorica, glumica, komičarka i spisateljica. Najpoznatija je po svojim country izvedbama te nastupima s Johnnyijem Cashom s kojim je bila u braku.

Rođena je kao Valerie June Carter, 23. lipnja 1929. godine u Maces Springsu, u saveznoj državi Virginiji, u obitelji glazbenika koju su i zvali ‘prvom obitelji country glazbe‘. Od ranog djetinjstva nastupala je sa sestrama, Helen i Anitom pod nazivom ‘The Carter Sisters’, pjevajući i svirajući ritam gitaru te zabavljajući publiku svojim komičnim dosjetkama. Njezina majka Maybelle Carter, gitaristica je koja je sa sestrom Sarom i njezinim suprugom bila u originalnoj postavi The Carter Family, grupi koja je bila preteča i jedna od utemeljiteljica country glazbe.

Iduće generacije obitelji Carter nastupale su na radiju već od djetinjstva. Život mlade djevojke u glazbenoj grupi koja putuje po Americi bio je težak, a June Carter jednom je prilikom izjavila kako su ponekad znali nastupati po pet puta u jednom danu. “Dok su sve ostale djevojke izlazile s momcima, ja sam se vozila u našem starom Cadillacu, slagala muzičku opremu i skupljala novce na ulazu. Cijelo tijelo me boljelo. Ali kada sam počela nastupati, to je bilo to za mene. Znala sam da nema povratka. Znala sam da neću ići na fakultet, neću se udati za Freddija Fugatea iz mog rodnog grada i odgajati djecu, kuhati tri obroka dnevno i biti prosječna američka kućanica.”

Komentiraj