Julianne Moore kaže kako danas ne bi prihvatila ulogu lezbijke na filmu

Prošlo je deset godina otkako je prikazan film „Djeca su dobro“ (The Kids are All Right) s Annette Bening i Julianne Moore. Film je tada izazvao ogromnu pažnju jer njih dvije glume par lezbijki koji živi zajedno i odgaja dvoje djece, koje glume Mia Wasikowska i Josh Hutcherson. Ova drama/komedija bila je obasuta izvrsnim kritikama, Annette Bening osvojila je Zlatni globus za najbolju glumicu, nakon čega je film imao četiri nominacije za Oscara, uključujući i onu za najbolji film, ali nije osvojio ni jednog. Međutim, prisjećajući se tog filma, Julianne Moore je izjavila da bi danas dva puta razmislila prije no što bi prihvatila takvu ulogu.

„U tom filmu o homoseksualnoj obitelji svi glumci su heteroseksualci. Kada se toga sjetim, pomislim ‘Ups’“, rekla je Julianne Moore za magazin Variety. „Ne znam da bi tako nešto danas napravili. Ne znam bi li nam bilo ugodno. Ljudima trebamo prikazati realnost. Zahvalna sam na iskustvu koje sam imala kao glumica jer moj je posao prenošenje  univerzalnih iskustava“.

U istom tekstu u magazinu Variety redateljica filma Lisa Cholodenko, inače deklarirana homoseksualka, objasnila je zašto je za uloge lezbijki odabrala dvije heteroseksualke. „Želim da homoseksualci glume homoseksualce, a isto se odnosi i na transrodne osobe, tu postoji i komercijalni potencijal“, rekla je redateljica dodajući kako se kod Annette Bening i Julianne Moore na filmu osjeća homoseksualnost. „Taj odabir glumica stoga nije za mene bio lažan. Nisam smatrala da sam natjerala nekoga da uđe u odjeću koja mu ne odgovara“, zaključila je Lisa Cholodenko.

Komentiraj