Julian Nagelsmann: Moramo učiti od američkog nogometa i uvoditi više tehnologije

Trener Bayerna Julian Nagelsmann je poznat kao veliki fan američkog nogometa. U nekoliko intervjua do sada je već naglašavao kako bi nogomet trebao više učiti od američkog nogometa, posebno na razini korištenja tehnologije i statističkih podataka.

„Nogomet se mora prestati skrivati iza svoje tradicije i revolucionizirati kompletnu igru“, rekao je Nagelsmann u video-prilogu koji je izašao na Bayernovoj web stranici a u kojem ovaj mladi njemački stručnjak razgovara s američkim NFL (National football league) trenerom Andyjem Reidom o raznim aspektima ova dva sporta.

„Američki nogomet je tehnološki puno napredniji od nogometa. Na primjer, quarterbackovi  imaju slušalicu u uhu i slušaju trenera za vrijeme utakmice. Mi u nogometu to također apsolutno trebamo“, rekao je Nagelsmann, 34-godišnjak koji je na klupu Bavaraca stigao ovo ljeto iz Red Bull Leipziga.

„Američki nogomet je vrlo interesantan sport. Mislim da možemo puno naučiti iz američkog nogometa, posebno u smislu discipline u proučavanju detalja igre i pripreme utakmice“, rekao je Nagelsmann još prošle godine za web stranicu Bundeslige.

Bayernov trener je u istom intervjuu naglasio i razliku u strukturi ugovora u ova dva sporta. „U NFL-u se uglavnom daju jednogodišnji ugovori, i ako napravite tri greške u igri za redom, nema vas nigdje i ostajete bez ugovora. To je razlog zašto su igrači američkog nogometa uvijek na maksimumu svojih sposobnosti“.

Komentiraj