Patrik Macek/PIXSELL

JUKIĆ: ‘HEP će uvijek raditi na tržišnim načelima i tu neće doći do značajnijih promjena’

Građane zanima hoće li računi za struju od nove godine biti veći zbog rasta naknade za obnovljive izvore energije. Predsjednik uprave HEP-a, Perica Jukić za N1 je odgovorio:

‘Što se tiče HEP-a, on će i dalje bazirati cijenu na tržišnim načelima. Što će biti s tom naknadom je na Vladi. Cijena energije u Hrvatskoj je i danas jedna odnajnižih kad se uspoređuje s drugim zemljama’.

Na pitanje znači li to da cijenu računa dižu naknade države, Jukić je kazao kako će HEP uvijek raditi na tržišnim načelima te da tu neće doći do značajnijih promjena.

Vezano uz temu kako će država kompenzirati naknadu tako da će HEP snižavati cijenu, predsjednik uprave HEP-a je kazao:

‘Takve su se teze proturale kroz javnost i mi smo na vrijeme reagirali. Obrazložili smo stav da je nemoguće da se to dogodi, da HEP danas radi na državnim načelima i to smo poslali nadležnim ministarstvima i institucijama. HEP ne može prihvatiti nešto takvo.’

SLOVENSKO TRŽIŠTE

“Znam da je javnost zainteresirana za dobre rezultate HEP-a, a ovo je jedan u nizu takvih. Sklopili smo ugovor na tri godine sa Slovenskim željeznicama u vrijednosti 26,5 milijuna eura. To je samo jedan u nizu ugovora koje je HEP Energija u nekoliko godina sklopila s tvrtkama u Sloveniji. Karakteristično za taj ugovor je da je HEP danas konkurentan na tržištu i da zbog povoljnih cijena možemo dobivati ovakve natječaje’, komentirao je Jukić sklapanje vrlo unosnog ugovora u Sloveniji, piše N1.

Na pitanje ima li HEP velik udio na slovenskom tržištu, predsjednik uprave HEP-a je odgovorio:

‘Naš je strateški cilj bio da dođemo preko udjelo 10 posto, s ovim ugovorom smo došli na 12. Prisutni smo u raznim dijelovima Slovenije i njihovim tvrtkama.’

Komentiraj