JUBILARNO 40. IZDANJE Na zagrebačkom Velesajmu danas započinje Interliber

Hina/ Dario GRZELJ

U utorak se na zagrebačkom Velesajmu otvara 40. izdanje Interlibera, međunarodnog sajma knjiga. Sajam će otvoriti premijer Andrej Plenković, a otvorenju će nazočiti i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar državne imovine Goran Marić i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Interliber se ove godine održava od 7. do 12. studenoga, a predstavit će u Paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma više od 300 izlagača iz 16 zemalja.

Posjetitelje očekuju puni paviljoni, novi naslovi i predstavljanja knjiga, razgovori s autorima, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, kvizovi, dodjele književnih nagrada. Na Interliberu će se svakog dana održavati i različiti kreativni i edukativni programi: od radionica stripa, crtanja, do igara i zabavnog čitanja lektire, dok će se pisci družiti sa svojim čitateljima.

Na Interliberu je postavljen i Znastveni kvart, posebno osmišljen dodatni sadržaj koji se organizira u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara, gdje će posjetitelji uživati u interaktivnoj popularizaciji znanosti kroz prenošenje znanja na praktičan i zabavan način.

Ulaz na Interliber je besplatan.

Komentiraj