FaH

Jovanović: SDP s optimizmom čeka izbore

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović poručio je u petak da u toj stranci s optimizmom čekaju izbore jer jedino SDP sa svojim partnerima jamči nastavak napretka i rasta BDP-a, plaća, zapošljavanja, te otvorene i tolerantne Hrvatske.

S rastom BDP-a raste i broj građana koji postaju svjesni da samo s SDP-om idu sigurno naprijed, a s HDZ-om nepovratno u prošlost, istaknuo je Jovanović dodajući kako zahvaljujući Vladinoj politici snažno pada nezaposlenost, a rastu industrijska proizvodnja, izvoz i primarni suficit.

S druge strane, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare, HDZ u nedostatku argumenata neprestano laže, a njegov predsjednik Tomislav Karamarko obezvređuje i ismijava sve građane kad uporno pokušava dokazati da nema gospodarskog rasta, jer taj su rast ostvarili upravo građani.

“HDZ nudi kaotičnu i netolerantnu Hrvatsku, punu prijetnji građanima koji su na bilo koji način drugačiji ili drugačije misle od onoga što misle Rojs, Glogoški, Mile Biondić, Milijan Brkić ili Karamarko”, kazao je Jovanović.

 

  • Što se tiče datuma parlamentarnih izbora, Jovanović je rekao da će biti u zakonskom roku, najkasnije do 6. prosinca, ovisno o dinamici rada Sabora.

 

Saborski zastupnik SDP-a Saša Đujić ustvrdio je da je sadašnja Vlada ostvarila najveći pad nezaposlenosti, i to posebno među mladima, gdje je smanjena nezaposlenost za 27 posto u protekle dvije godine. Također je pozvao Karamarka da se suoči s premijerom Zoranom Milanovićem i pokuša opovrgnuti pozitivne rezultate djelovanja Vlade.

Na pitanje novinara o mogućnosti koaliranja s IDS-om, Jovanović je kazao da je IDS-u upućen poziv za nastavak zajedničkog rada, ocjenivši da je IDS bio odličan partner. Ne požurujemo ih ni ne radimo pritisak, čekamo odluku njihovih tijela, ali ne sumnjamo da će na kraju IDS biti dio pobjedničke koalicije, rekao je.

Upitan da komentira najavljenu suradnju koalicije Uspješna Hrvatska i Slavka Linića u 8. izbornoj jedinici, Jovanović je poručio da se kroz suradnju Ive Josipovića, Radimira Čačića, Slavka Linića i, možda, Milana Bandića iskazuje samo “bitka za pukim opstankom u politici, a ne za lijevu ili bilo koju drugu ideju”.

Što se tiče datuma parlamentarnih izbora, Jovanović je rekao da će biti u zakonskom roku, najkasnije do 6. prosinca, ovisno o dinamici rada Sabora.

Komentiraj