JOVANOVIĆ “Osuda napada na Pupovca i Miloševića”

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović izjavio je u subotu u Rijeci da osuđuje napadna saborske zastupnike SDSS-a Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, kao i otkaz novinaru HRT-a Hrvoju Zovku te je predložio da Hrvatski sabor raspravi i odluči o iskazivanju nepovjerenja ministru zdravstva dr. Milanu Kujundžiću.

Pupovca i Miloševića jučer je za sada nepoznata osoba na zagrebačkoj tržnici Dolac pogodila ostacima hrane.

Najoštrije osuđujemo sve oblike  političke i medijske kampanje koja se već duže duže vrijeme vodi protiv zastupnika pripadnika nacionalnih manjina, posebno srpske manjine, izjavio je Jovanović na konferenciji za novinare.

Naveo je da su „primitivni napad na kolege Pupovca i Miloševića, otkaz novinaru Hrvoju Zovku, najava novog ‘braniteljskog’ šatora u Vukovaru – dio iste slike  – slike Hrvatske koju okupiraju filofašisti, rehabilitirane ustaše i korumpirano paraobavještajno i parapolitičko podzemlje.“

Jovanović smatra i da  dr. Milan Kujundžić više ne smije obnašati dužnost ministra zdravstva. „Podnijeli smo jučer, kao udružena oporba, prijedlog zahtjeva da se u dnevni red Hrvatskog sabora odmah uvrsti Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Milanu Kujundžiću,“ rekao je i dodao da je Kujundžić u prošle gotovo dvije godine mandata propustio započeti snažniju inicijativu za reformu zdravstvenog sustava.

Jovanović je još kazao da se zalaže za jedinstvenu poreznu stopu na lijekove, da je protiv ukidanja Vladina ureda za suzbijanje droga te da od premijera još nije dobio odgovor o planu rješavanja sudbine 3. maja.

Na novinarski upit o stanju u SDP-u,  Jovanović je kazao da je o krizi u SDP-u sve već rečeno, da je svaki daljnji komentar suvišan te da SDP problem svog vodstva mora riješiti unutar sebe. „Neka oko 36.000 članova na stranačkom referendumu odluči jesu li zadovoljni aktualnim vodstvom ili nam treba promjena, a ja smatram da nam promjena treba,“ poručio je Jovanović.

Predsjednik Foruma mladih riječkog SDP-a Kristijan Čarapić smatra da „od kurikularne reforme nema ništa“, kazavši da je “izbacivanje povijesti iz strukovnih škola vjerojatno plan za indoktrinaciju mladih i povijesni revizionizam.“

Komentiraj