pixabay

JOVANOVIĆ: “Culej je meni prijetio pištoljem!”

Tijekom izlaganja saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca u Saboru došlo je do incidenta između HDZ-ova zastupnika Steve Culeja te SDP-ova Željka Jovanovića,a zbog svega je morao intervenirati predsjednik Sabora Gordan Jandroković, javlja N1 televizija.

Milorad Pupovac je, govoreći nakon stanke u Saboru o aktualnim događanjima pa tako i presudi krvniku i ratnom zločincu Ratku Mladiću
podsjetio i na jedan slučaj žene srpske nacionalnosti, koja je višestruko silovana u šibenskom zatvoru čime je htio upozoriti i na to da se ne zaborave i žrtve srpske nacionalnosti.

Pupovac je istaknuo da za tu ženu nije bilo pravde, a onda mu se u riječ ubacio HDZ-ov Stevo Culej dobacivši: “Naplatit će se iz ratne odštete Srbije prema Hrvatskoj”. Reagirao je odmah predsjednik Sabora Gordan Jandroković: “Kolega Culej, molim Vas da to ne činite”.

No, iz redova oporbenog SDP-a ubacio se Željko Jovanović. “Pa opomenite ga”, sugerirao je Jovanović, a nakon kraćeg prepucavanja na relaciji Culej-Pupovac oko pravog razloga spominjanja navedenog slučaja silovanja, opet je upao Jovanović: “Ma on (Culej) je glup”.

“Pa dobro kolega Jovanoviću, što je Vama?”, upitao je Jandroković. Nastao je žamor, ali Jovanović je nastavio, piše dnevnik.hr: “Pa on je meni prijetio pištoljem ovdje! Rekli ste da nitko nikome nije prijetio. Meni je prijetio svojim Coltom, na koji će urezati još jedan zarez”.

Culej se glasno podsmijehnuo i poručio Jovanoviću: “Ti si glup”. Jandroković je pokušao doći do riječi, no ubacio se i zastupnik Ivan Pernar rekavši da je “to nasilje koje vrši HDZ”.

“Samo malo, samo malo. Prestanite se tako ponašati. Svi! Prestanite se tako ponašati, počet ćemo s opomenama i isključivanjem iz rasprave! Ovo zaista nema smisla!”, rekao je Jandroković.

Culej je imao još jednu upadicu, no digao se iz klupe i izašao iz sabornice – na kavu, kako su zaključili njegovi kolege zastupnici.

Nastavak je to tenzija koje su jučer posebno došle do izražaja među zastupnicima, kao što se možete prisjetiti u videu.

Komentiraj